Slik holder du motivasjonen ved like - Kostdagboken

Slik holder du motivasjonen ved like

De fleste av oss har prøvd å gå i gang med en stor livsstilsendring. Ambisjonene er på topp, og motivasjonen vil ingen ende ta. Men all forandring er vanskelig, og det tar tid for kroppen å vende seg til nye og sunnere vaner. Hvis du også kjemper med å holde motivasjonen ved like, kan du helt sikkert ha nytte av disse gode rådene.

Image

En av de store feilene vi ofte begår når vi vil gjøre livsstilsendringer, er at vi vil forandre alt på en gang. Prøv i stedet å ta ett skritt om gangen og sett deg noen delmål, slik at endringene ikke føles så store. Begynn for eksempel med å bestemme deg for at du skal bevege deg 2 ganger den første uken. Uken etter kan du prøve å erstatte noen av de raske karbohydratene med fullkornsvarianter. På den måten bygger du langsomt opp livsstilen, og kroppen og sinnet må ikke forholde seg til altfor mange store endringer på en gang. Og når du når et delmål, skal du gi deg selv en belønning! Det kan være et deilig juksemåltid, en pose selvvalgt godteri eller en ny, fin bluse. På den måten har du alltid noe å se frem til. Du kan med stor fordel bruke I FORM Kostdagbok som hjelp til å nå delmålene og til å holde motivasjonen på topp når det føles som om målet er langt unna.

Et godt tips til hvordan du holder motivasjonen på topp er å få med andre. Fortell dine nærmeste at du har satt deg fore å få sunnere vaner, og at du vil sette pris på deres støtte. Det er mye vanskeligere å gi opp når du vet at det er en masse andre som heier på deg. Samtidig slipper du å bli tilbudt kake og andre godsaker når du besøker familie og venner, og det gjør det også en god del enklere.

Av Maria Lundsgaard

Om kostdagboken

Kostdagboken er din private slankedagbok. Når du har satt deg et slankemål, hjelper Kostdagboken deg med å holde styr på det daglige kaloriforbruket. I den personlige dagboken logger du det du har spist - og Kostdagboken regner ut kaloriforbruket både for den enkelte råvaren, måltidet, dagen og hele slankeperioden. Så enkelt er det!

Visste du?

På Kostdagboken følger du kaloriforbruket hele tiden. Her fører du dagbok over alle måltidene på en lettvint måte. Det krever bare et par klikk med musen - og du har styr på kaloriene.