Lekker hverdagsmat som ikke sprenger kaloribudsjettet! - Kostdagboken

Lekker hverdagsmat som ikke sprenger kaloribudsjettet!

Det skal ikke være kjedelig å leve sunt. Sunn mat kan være like fylt med smak og tekstur som alt mulig annet. Det handler bare om å være kreativ og villig til å prøve nye og annerledes kombinasjoner. Prøv for eksempel en hel dag med sunne oppskrifter her:

Image

Har du god tid om morgenen, er sunne pannekaker en flott mulighet til å få i seg litt ekstra protein. Disse pannekakene lages av banan og egg og smaker himmelsk!

I lunsjen er vi ofte på farten, og derfor skal den helst kunne forberedes på forhånd og pakkes i vesken. Blomkålwraps kan lages om kvelden og oppbevares i kjøleskapet noen dager, så det er bare å ta dem ut og fylle dem. Denne varianten er laget med laks, men de kan også fylles med frisk avokado og cottage cheese-salat eller noe helt annet.

Middagen gir rom for litt lek. Du kan for eksempel marinere kyllingbrystet og sette det på spyd. Vi spiser med øynene, og derfor kan det være virkningsfullt å få maten til å se litt annerledes ut en gang i blant. Og det går jo an å sette alle typer kjøtt på spyd og marinere dem i forskjellige krydder og oljer for variasjonens skyld.

Er du glad i søtsaker, er det faktisk også mulig å bake en kake som smaker godt samtidig som den er sunn. Ta for eksempel denne sitronkaken, som kombinerer det syrlige med det søte, og som ikke sparer på glasuren – akkurat slik det skal være!

Har du lyst på flere sunne oppskrifter? På I FORM Kostdagbok ligger det mer enn 800 sunne oppskrifter du kan prøve deg på. Og du får de første 5 dagene helt gratis.

Av Maria Lundsgaard

Om kostdagboken

Kostdagboken er din private slankedagbok. Når du har satt deg et slankemål, hjelper Kostdagboken deg med å holde styr på det daglige kaloriforbruket. I den personlige dagboken logger du det du har spist - og Kostdagboken regner ut kaloriforbruket både for den enkelte råvaren, måltidet, dagen og hele slankeperioden. Så enkelt er det!

Visste du?

På Kostdagboken følger du kaloriforbruket hele tiden. Her fører du dagbok over alle måltidene på en lettvint måte. Det krever bare et par klikk med musen - og du har styr på kaloriene.