Bli kvitt julekiloene - Kostdagboken

Bli kvitt julekiloene

Har du i likhet med mange andre fått litt ekstra polstring på kroppen i julen og ønsker du nå å få de sunne vanene på plass igjen? Vi vet at det kan være en uoverkommelig oppgave å finne frem i de mange slankekurene og finne den som passer til nettopp deg. Derfor har vi samlet 3 av de mest populære her, slik at du kan la deg inspirere.

Image

5:2-kuren

I denne kuren, som også er kjent som fastekuren og dermed høres mye mer skremmende ut enn den er, faster du 2 av ukens 7 dager – de resterende 5 spiser du normalt. På fastedagene skal du innta 500 kalorier, så du går ikke helt uten mat, og sultfølelsen dempes raskt. Forskning har dessuten vist at innlagte fastedager er sunt for organene, immunsystemet og forbrenningen. Kuren er enkel å passe inn i en travel hverdag, og med et vell av lekre oppskrifter blir ikke fastedagene kjedelige.

I FORM-kuren

Er du typen som liker å ha et konkret treningsprogram og en liste over hva du kan spise og ikke spise mens du er på kur? Da er I FORM-kuren som skapt for deg, for her får du nemlig akkurat det. Du kan med fordel bruke kostdagboken til å holde styr på kaloriene.

LCHF-kuren

Navnet står for Low Carb High Fat, som betyr at man reduserer inntaket av karbohydrater og øker inntaket av fett. Kuren er spesielt kjent for å gi store og raske vekttap. Det er imidlertid viktig å huske på at det er stivelsesholdige matvarer som metter mest, og for de fleste av oss vil det derfor være vanskelig å kutte stivelse helt ut av kostholdet over lengre tid. Kuren passer for deg som vil venne deg av med sukker og kickstarte vekttapet, og også her kan du bruke kostdagboken til å holde styr på fordelingen av karbohydrater, protein og fett i de enkelte matvarene. Prøv den gratis her.

Av Maria Lundsgaard

Om kostdagboken

Kostdagboken er din private slankedagbok. Når du har satt deg et slankemål, hjelper Kostdagboken deg med å holde styr på det daglige kaloriforbruket. I den personlige dagboken logger du det du har spist - og Kostdagboken regner ut kaloriforbruket både for den enkelte råvaren, måltidet, dagen og hele slankeperioden. Så enkelt er det!

Visste du?

På Kostdagboken følger du kaloriforbruket hele tiden. Her fører du dagbok over alle måltidene på en lettvint måte. Det krever bare et par klikk med musen - og du har styr på kaloriene.