Unngå ekstra feriekilo med ”moderasjon” i kofferten - Kostdagboken

Unngå ekstra feriekilo med ”moderasjon” i kofferten

De fleste av oss ønsker å holde vekten gjennom ferien, og på forhånd kan det nesten virke umulig å holde den sunne linjen og samtidig nyte ferien. For hvordan unngår du sprø crêpes i Paris eller ananasostekake på Hawaii? Svaret er at det gjør du ikke!

Image

Ofte handler det like mye – hvis ikke mer – om hvor mye du spiser, som hva du spiser. Du er på ferie for himmelens skyld, så slutt å frata deg selv gleden ved deilig mat. Trikset er å ha moderasjon med i baklommen og smake på de deilige matvarene i stedet for å fråtse i dem.

Pass på så du ikke overspiser

En undersøkelse viser at vi har en tendens til å overspise når vi spiser ute, mens vi spiser vi normale mengder mat ved dagens andre måltider. Samtidig serverer restaurantene ofte store måltider, og vi har jo lært å spise opp, ikke sant? Regnestykket blir en overflod av kalorier og fett den dagen. Skreddersydde menyer og porsjonsstørrelser er i ferd med å bli mer og mer vanlig, og det er også i ferd med å bli mer vanlig å få med restene av måltidet i en “doggy bag” – spesielt utenfor landets grenser. Reduser porsjonsstørrelsene, bestill sunne valg som frister deg når det er mulig, eller spar kalorier ved ganske enkelt å velge en sunnere dip eller saus.

Gå på oppdagelse – også i frukt og grønt-avdelingen

Et annet hemmelig våpen mot kaloriene er gåturer. Når du oppdager nye steder, går du ofte svært mye, og det kan i stor grad veie opp for eventuelle ekstra kalorier. Så ta gjerne en ekstra spasertur etter middagen, benytt muligheten til å ta en svømmetur i hotellbassenget, og gå kanskje en tur i morgensolen – og husk å ta med deg vann overalt.

De anbefalte fem porsjonene med frukt og grønt om dagen gjelder for øvrig også i utlandet, og det kan bli en morsom opplevelse i seg selv å prøve eksotiske frukter og grønnsaker som du ikke ser i de norske butikkhyllene. Varedeklarasjonene er nok ikke alltid så informative som vi er vant til. Ønsker du å vite næringsinnholdet i matvarene du støter på, finner du de fleste svarene i kostdagbokens app.

>> I FORM Kostdagbok som app.


Av Elisa Nadire Caeli • Dato: 19.05.2017

Kilde: http://www.webmd.com/women/features/vacation-eating#1

Om kostdagboken

Kostdagboken er din private slankedagbok. Når du har satt deg et slankemål, hjelper Kostdagboken deg med å holde styr på det daglige kaloriforbruket. I den personlige dagboken logger du det du har spist - og Kostdagboken regner ut kaloriforbruket både for den enkelte råvaren, måltidet, dagen og hele slankeperioden. Så enkelt er det!

Visste du?

På Kostdagboken følger du kaloriforbruket hele tiden. Her fører du dagbok over alle måltidene på en lettvint måte. Det krever bare et par klikk med musen - og du har styr på kaloriene.