Få en kickstart på vekttapet etter ferien - Kostdagboken

Få en kickstart på vekttapet etter ferien

Image

Hvis du synes det er vanskelig å finne motivasjon og komme deg på treningssenteret etter tre ukers avslapping med (litt for) mye god mat, er du ikke den eneste. Men det finnes mange andre veier til mer mosjon og sunnere kosthold. Du kan begynne med å finne ut hva det er som motiverer deg mest.

Konkurrer mot vennene dine

Hvis du har et velutviklet konkurransegen, vil du sannsynligvis finne motivasjon i å konkurrere mot vennene dine. I dag finnes den en rekke apps som alternativ til å møtes ute med en stoppeklokke. I noen av appene kan du lage en konkurranse med vennene dine, med start- og sluttdato. Kanskje får vinneren en sunn premie?Sosialt samvær og hygge

Det er slett ikke alle som ser sjarmen med å kommunisere i skyen. Hvis du er en av dem som blir motivert av avtaler hvor det sosiale samværet står i sentrum, kan du bruke det både til trening og til å forbedre kostholdet. Avtal å møtes for å løpe eller sykle hver uke, meld dere på lagidrett, lag egne, sunne matklubber eller avtal å møtes over en god kopp kaffe i naturen, hvor dere samtidig får tid til å prate. All mosjon teller mot kaloriene.

Få fakta

Det kan være vanskelig å finne ut hvor man skal starte, og det kan hende du trenger kunnskap om kalorier og karbohydrater for å komme i gang. Hvis du trives med å følge en plan og blir motivert av å se regnestykket gå opp, kan du bruke en app som Kostdagboken. Der får du for eksempel vite hvor mange kalorier du må innta hver dag, og hvis du registrerer treningen din, vil den automatisk trekkes fra i kaloriregnskapet.

Av Elisa Nadire Caeli

Om kostdagboken

Kostdagboken er din private slankedagbok. Når du har satt deg et slankemål, hjelper Kostdagboken deg med å holde styr på det daglige kaloriforbruket. I den personlige dagboken logger du det du har spist - og Kostdagboken regner ut kaloriforbruket både for den enkelte råvaren, måltidet, dagen og hele slankeperioden. Så enkelt er det!

Visste du?

På Kostdagboken følger du kaloriforbruket hele tiden. Her fører du dagbok over alle måltidene på en lettvint måte. Det krever bare et par klikk med musen - og du har styr på kaloriene.