Bli kvitt de ekstra feriekiloene - Kostdagboken

Bli kvitt de ekstra feriekiloene

Af Elisa Nadire Caeli

Det er ikke akkurat overraskende nyheter at vi legger på oss i ferien. Et studie viser at en ferie på én til tre uker gir oss i gjennomsnitt 320 gram ekstra med hjem i bagasjen. Det høres kanskje ikke så mye ut, men hvis du ikke klarer å kvitte deg med feriegrammene (eller -kiloene) dine, kan det få tunge konsekvenser.


Image

Undersøkelser viser at det i gjennomsnitt legger seg 320 gram på sidebena sammen med ferieopplevelsene, og de sniker seg på helt uten at du oppdager det. Hvis du så ikke klarer å kvitte deg med den ekstra vekten når du er tilbake i hverdagen, kan det på sikt få litt for fete konsekvenser. Har du for eksempel tre lengre ferier i året, kan du nemlig sannsynligvis se frem til å legge på deg ca. en kilo i året. Det er likevel ikke bare negative konsekvenser ved å late seg ved svømmebassenget.

Tyngre, men sunnere

De ekstra grammene betyr ikke at du på død og liv må gå amok på treningssenteret, eller at du ikke kan kose deg med et ekstra glass vin i ferien. Den samme studien viser nemlig at blodtrykket faller når vi har ferie, og det er positivt for helsen. Det som er viktig, er at du gjør en ekstra innsats med kosthold og mosjon når hverdagen begynner igjen, hvis du gjerne vil holde vekten på sikt.

>> Les også: Hold ferien fri for stress

Spis bort kiloene

Selv om de fleste av oss vet forskjellen på sunne og usunne snacks, kan det være litt av en vitenskap å finne ut av hva som skal til for å gå ned etter to ukers solid feriekos. Heldigvis finnes det hjelp å hente i forskjellige sunnhetsapper, som er utformet til å veilede deg til et vekttap. Med appen i kostdagboken [link] kan du gi deg selv et mål ved å tastet inn startvekt, ønsket målvekt og sluttdato. Appen vil så vise deg det ideelle energiinntaket ditt fordelt på karbohydrater, protein, fett og kostfibre. Logger du kost og trening, kan du hele tiden få vite hvor mange kalorier du kan innta resten av dagen, og hva som skal til for å få plass til eventuelle «kosekalorier» – og til slutt nå målet ditt uten å måtte gå sulten til sengs.

>>Prøv I FORM Kostdagbok gratis i 5 dagerAv Elisa Nadire Caeli • Dato: 07.07.2016

Om kostdagboken

Kostdagboken er din private slankedagbok. Når du har satt deg et slankemål, hjelper Kostdagboken deg med å holde styr på det daglige kaloriforbruket. I den personlige dagboken logger du det du har spist - og Kostdagboken regner ut kaloriforbruket både for den enkelte råvaren, måltidet, dagen og hele slankeperioden. Så enkelt er det!

Visste du?

På Kostdagboken følger du kaloriforbruket hele tiden. Her fører du dagbok over alle måltidene på en lettvint måte. Det krever bare et par klikk med musen - og du har styr på kaloriene.