Planlegg deg ut av kalorifellene - Kostdagboken

Planlegg deg ut av kalorifellene

Du trener og spiser sunt, men tallene på vekten forblir de samme. Høres det kjent ut? Kanskje heter synderen helg. Med god planlegging kan du redusere risikoen for å falle for fridagenes fristelser.

Image

Susan B. Racette, som er professor på Washington University School of Medicine, har gjennom forskningsforsøk kommet frem til at helgen er den største synderen når det gjelder kaloriinntak. Sammen med noen kollegaer fulgte hun i ett år 48 voksne fordelt på tre grupper. Den ene gruppen skar ned på kaloriene, den andre trente mer, mens den tredje, kontrollgruppen, ikke la om vanene.

Kaloriene kulminerer om lørdagen

I forsøksperioden skrev deltakerne kostdagbok, brukte skritteller og ble veid regelmessig. På den måten kunne forskerne finne årsakene til at folk som prøver å gå ned i vekt, ikke gjør det. Forsøket viste at hele 36 prosent av ukens kalorier i gjennomsnitt kom fra fett som ble inntatt på lørdagene.

Du kan imidlertid planlegge deg ut av kalorikrisen og unngå de fete fristelsene fra pølseboden eller bakeren når du er på et idrettsarrangement med ungene, i byen for å shoppe eller på stranden for å bli brun og sommerlekker. Forskerne anbefaler nemlig at du tar med deg sunn mat når du er ute.

>>Her er oppskrifter på sunne matpakker du kan ta med deg når du er på farten.Vet du hva du spiser?

Deltakerne i forsøket var faktisk ikke alltid selv klar over at kaloriinntaket var så mye høyere i helgene, men vil man gå ned i vekt – eller holde vekten nede – er det viktig å vite hva og hvor mye man egentlig spiser. Da blir det enklere å holde seg på det kalorifattige sporet.

>>Du kan gå på oppdagelse i ditt eget kaloriregnskap med I FORM Kostdagbok.Av Elisa Nadire Caeli • Dato: 31.05.2016

Om kostdagboken

Kostdagboken er din private slankedagbok. Når du har satt deg et slankemål, hjelper Kostdagboken deg med å holde styr på det daglige kaloriforbruket. I den personlige dagboken logger du det du har spist - og Kostdagboken regner ut kaloriforbruket både for den enkelte råvaren, måltidet, dagen og hele slankeperioden. Så enkelt er det!

Visste du?

På Kostdagboken følger du kaloriforbruket hele tiden. Her fører du dagbok over alle måltidene på en lettvint måte. Det krever bare et par klikk med musen - og du har styr på kaloriene.