Derfor overspiser vi i julen - Kostdagboken

Derfor overspiser vi i julen

Derfor overspiser vi i julen


Er du nødt til å løsne på beltet etter en desember måned med litt for mye ribbe, julekonfekt og leskende alkohol? I så fall er du langt fra den eneste!

Image

En undersøkelse viser nemlig at mennesker har en tendens til å spise betydelig mer i sosiale sammenhenger. Faktisk spiser vi opp til 95 prosent mer i store selskaper, og 33 prosent mer i selskap med bare én annen person.

”What the hell”-effekten er en av synderne bak overspising


”What-the-hell”-effekten trer i kraft når vi gjennom hele julemåneden er fullstendig klar over at vi har spist for mye. Den menneskelige hjerne er innrettet slik at når vi har spist for mye, ikke én gang, men kanskje mange ganger i løpet av julens sosiale sammenkomster, kan vi like godt bare fortsette – for alt er jo ødelagt uansett. Så når vi igjen setter oss til bords, tenker vi: ”what-the-hell”, og fortsetter å spise til vi holder på å sprekke.

Nytårsforsettet om en sunnere livsstil lurer hjernen


Samtidig er det nye året like rundt hjørnet, og nyttårsforsettet om å leve sunnere i det nye året får oss til å spise enda mere. For når hjernen vet at det snart vil komme begrensninger, vil den belønnes her og nå. Og det får oss til å spise mer, forklarer Münster til Danmarks Radio.
Er du i gang med å slanke deg, betyr ikke det at du må unngå alle sosiale sammenkomster, men at du må spise med omtanke, i stedet for å slå av hjernen.

Om kostdagboken

Kostdagboken er din private slankedagbok. Når du har satt deg et slankemål, hjelper Kostdagboken deg med å holde styr på det daglige kaloriforbruket. I den personlige dagboken logger du det du har spist - og Kostdagboken regner ut kaloriforbruket både for den enkelte råvaren, måltidet, dagen og hele slankeperioden. Så enkelt er det!

Visste du?

På Kostdagboken følger du kaloriforbruket hele tiden. Her fører du dagbok over alle måltidene på en lettvint måte. Det krever bare et par klikk med musen - og du har styr på kaloriene.