7 tips som letter pastarettene - Kostdagboken

7 tips som letter pastarettene

Pasta er populært og sunt - i hvert fall hvis du spiser det i moderate mengder. Men sammen med pastaen følger ofte en tykk saus som er basert på fløte. Og det er virkelig noe som øker energitettheten.Pasta er populært og sunt - i hvert fall hvis du spiser det i moderate mengder. Men sammen med pastaen følger ofte en tykk saus som er basert på fløte. Og det er virkelig noe som øker energitettheten.

Det er imidlertid ikke vanskelig å lage fettfattig saus, ofte dreier det seg bare om vaner. Her får du syv tips til hvordan du kan gjøre pastarettene lettere.

1. Bruk buljong eller kraft - der du skummer vekk fettet - som basis for sausen istedenfor fløte.

2. Hvis du lager en kjøttsaus til pastaen, så velg enten oksekjøtt med lavt fettinnhold eller magert kjøtt, f.eks. malt kalkunkjøtt.

3. Unngå å bruke skinke med mye fett, bacon eller annet fett svinekjøtt. Skjær fettet fra skinken eller velg en magrere utskjæring om du vil bruke svinekjøtt, f.eks. snitsler.

4. Istedenfor ost over pastaen kan du bruke rasp. Du kan evt. blande raspen med krydderurter.

5. Spis all den pastaen du orker. Du kan veksle mellom vanlig, grov (masse fiber) og frisk pasta. Husk at tallerkenen ikke skal flomme av saus.

6. Lag en jevning til sausen med skummetmelk og maismel istedenfor å spe med fløte.

7. Du kan jevne sausen med miksede grønnsaker. Bruk f.eks. grønne paprika, løk, hvitløk og gulrøtter. Kok dem godt i litt vann og miks dem (i en foodprosessor, med en håndmikser e.l.).

Om kostdagboken

Kostdagboken er din private slankedagbok. Når du har satt deg et slankemål, hjelper Kostdagboken deg med å holde styr på det daglige kaloriforbruket. I den personlige dagboken logger du det du har spist - og Kostdagboken regner ut kaloriforbruket både for den enkelte råvaren, måltidet, dagen og hele slankeperioden. Så enkelt er det!

Visste du?

På Kostdagboken følger du kaloriforbruket hele tiden. Her fører du dagbok over alle måltidene på en lettvint måte. Det krever bare et par klikk med musen - og du har styr på kaloriene.