Kjenn de 3 "FETE" tallene - Kostdagboken

Kjenn de 3 "FETE" tallene

Man kan avgjøre fettinnholdet i matvarer på flere måter, og det kan virke ganske forvirrende. Kjenn de mest vanlige, så vet du hvordan du skal tolke tallene.

Vektprosent er den mest simple enheten. Det vil si antall gram fett i en vare pr. 100 g. En vare med 20 g fett pr. 100 g har en vektprosent på 20 %. Enkelt og greit.

Fettprosenten i ost angis som prosent fett av tørrstoffinnholdet i osten (f.eks. 45+). Det gir en høyere fettprosent enn vekprosent. Nå angis også vektprosenten i og med at det selger bedre med et lavere tall.

Fettenergiprosenten angir hvor stor del av det samlede energiinnholdet i varen som kommer fra fett. Dette er det beste målet for hvor fettfattig eller -rik en vare er.

Om kostdagboken

Kostdagboken er din private slankedagbok. Når du har satt deg et slankemål, hjelper Kostdagboken deg med å holde styr på det daglige kaloriforbruket. I den personlige dagboken logger du det du har spist - og Kostdagboken regner ut kaloriforbruket både for den enkelte råvaren, måltidet, dagen og hele slankeperioden. Så enkelt er det!

Visste du?

På Kostdagboken følger du kaloriforbruket hele tiden. Her fører du dagbok over alle måltidene på en lettvint måte. Det krever bare et par klikk med musen - og du har styr på kaloriene.