Tem treningssulten - Kostdagboken

Tem treningssulten

Image

Det er fristende å kaste seg over kjøleskapet etter trening, problemet er bare at du som regel har lyst til å spise flere kalorier enn du har forbrent.

Slik takler du spisetrangen

Det kan føles som om du skal temme en villhest når du skal overtale deg selv til å holde fingrene unna godteriskålen eller kjøleskapet når du kommer hjem fra trening. Følger du disse rådene, kan du unngå å spise deg mett på flere kalorier enn du har forbrent. I stedet fyller du magen med det du har godt av.

Spis underveis
Trener du i mer enn en time, trenger du energi underveis. Energien holder blodsukkeret oppe og demper den ulvehungeren som ellers ville komme så snart du setter treningsskoene i skapet. Få i deg rundt 50 gram sukker i timen i form av energidrikk eller -gelé.

>>Prøv I FORM Kostdagbok gratis i 5 dager

Restituer etterpå
Pass på å få i deg litt næring etter at du har trent. Kroppen trenger ny energi for å bygge seg opp igjen. Planlegg et lite, sunt restitusjonsmåltid som du spiser senest en halvtime etter at du har kommet hjem, slik at du stagger sulten. Du kan også legge treningen rett før et sunt hovedmåltid.

Belønn deg med måte
Selv om du har trent hardt, så vær klar over at du sjelden forbrenner så mange kalorier at du bare kan gyve løs på store mengder godteri, kaker og alkohol. Unn deg en liten belønning en gang imellom, men ikke la det bli en vane.

Vær tidlig ute
Sørg for å spise et måltid to–tre timer før du skal trene. Måltidet gir deg energi til treningen og sikrer at du ikke går helt tom (og får en vanvittig søthunger) mens du holder på. Men ikke spis så mye når du nærmer deg treningstidspunktet. Kroppen må ha tid til å.fordøye maten og føre den vekk fra magesekken, ellers vil den ligge i magen og skvulpe. Trener du om morgenen, kan du alltids trene på en halv banan og et glass vann.

Følg matplanen
Spis små måltider omtrent hver tredje time, som anbefalt i planen til høyre på denne siden. De små måltidene gir kroppen mulighet til å holde blodsukkeret stabilt, slik at du styrer unna sukkertrangen. Samtidig er magen aldri så full at den ikke er klar til trening.

>>Prøv I FORM Kostdagbok gratis i 5 dager

Om kostdagboken

Kostdagboken er din private slankedagbok. Når du har satt deg et slankemål, hjelper Kostdagboken deg med å holde styr på det daglige kaloriforbruket. I den personlige dagboken logger du det du har spist - og Kostdagboken regner ut kaloriforbruket både for den enkelte råvaren, måltidet, dagen og hele slankeperioden. Så enkelt er det!

Visste du?

På Kostdagboken følger du kaloriforbruket hele tiden. Her fører du dagbok over alle måltidene på en lettvint måte. Det krever bare et par klikk med musen - og du har styr på kaloriene.