De 10 bud om kaloriforbrenning - Kostdagboken

De 10 bud om kaloriforbrenning

Image

1. Beveg deg litt mer
Den suverent mest effektive måten å påvirke forbrenningen på er å være fysisk aktiv. Det er imidlertid ikke bare de harde treningsøktene som gir effekt. Hvis du unngår å sitte stille for lenge av gangen - slik at forbrenningen går i dvaletilstand - øker du kaloriforbrenningen. Derfor: Ta trappen, gå tur med hunden, osv.

2. Få flere muskler
Jo større muskelmasse du har, jo mer energi bruker kroppen også når den ikke er i bevegelse. Muskelceller krever nemlig energi selv om de ikke er aktive. Større muskelmasse øker altså den daglige forbrenningen betraktelig. En kombinasjon av kondisjons- og styrketrening er med andre ord veien fram for å få fart på kaloriforbrenningen

3. Lek med farten
Ideen med fartslek er at du utnytter terrenget til å få opp og ned pulsen ved å løpe i høyt tempo oppover bakke eller mellom trær/lyktestolper, og i rolig tempo nedover bakke eller når det går rett frem. Det er temmelig hardt, men til gjengjeld får du virkelig forbrent kalorier.

4. Spis riktig etter trening
Når du skal ned i vekt, bør du unngå å belønne deg selv med godteri og sjokolade rett etter trening. Sukkerlagrene i kroppen reduseres kraftig mens du er aktiv, og for å spare på siste rest av sukkeret, øker kroppen automatisk kaloriforbrenningen - også i timene etter trening. Spis heller en banan hvis du har lavt blodsukker; det fremmer restitusjonen. Kroppen gjenoppbygger kroppen i timene etter trening, og innenfor ½-1 time bør du få i deg sunn og proteinrik mat som hjelper restitusjonen på vei.

5. Skru opp intensiteten
Få fart på hele kroppen, løping og skigåing er perfekt. Varier med for eksempel Zumba og spinning. Du får nemlig en mer harmonisk kropp og lettere ved å restituere når det ikke er de samme muskelgruppene som brukes hele tiden.

---

Vil du ha oversikt over hvor mange kalorier du inntar i løpet dagen?

Enten du ønsker å gå ned eller holde vekten i balanse, kan du bruke I FORM Kostdagbok som et verktøy til å holde styr på kosten og kaloriinntaket.

>> Prøv I FORM Kostdagbok gratis i 5 dage

---

6. Husk små måltider
Mange løpere forsøker å pine seg selv ned i vekt. Faktum er at for få kalorier ødelegger treningen. Du bør derimot spise mange små måltider som alle inneholder proteiner og karbohydrater. Som tommelfingerregel bør en aktiv person innta åtte gram karbohydrater og 1,2-1,5 gram proteiner per dag per kilo kroppsvekt.

7. Plei konkurranseinstinktet
Litt konkurranse i all vennskapelighet vil temmelig sikkert sette forbrenningen i gir. Hvis du har mulighet til å trene med andre, er det et godt middel til å få mer utbytte av treningen - av den enkle grunnen at dere presser hverandre. Legg inn spurter underveis og bytt på å bestemme ruten og tøffhetsgraden i treningen.

8. Pass på med hard trening
Jo hardere du trener, desto mer fett og kalorier forbrenner du. Men pass på! Hvis du trener for hardt og for ofte, får ikke kroppen tid til å komme seg over strevet (restituere), og du risikerer at formen blir dårligere og musklene mindre. La det gå en dag mellom hver gang du trener ELLER varier treningen slik at du aktiverer forskjellige muskelgrupper.

9. Se trening som en investering
Utover at du selvsagt bør velge de treningsformene du liker og de som passer best inn i hverdagen, bør du se på treningen som en av de beste investeringene du foretar deg i livet.

10. I FORMs fettforbrenningsuke
Se hvordan du forbrenner 5 kilo fett på 50 dager med I FORMs optimale fettforbrenningsuke.

---

Med I FORM Kostdagbok kan du holde styr på kaloriene og få oversikten over energifordelingen i kosten.

>> Prøv I FORM Kostdagbok gratis i 5 dage

---

Om kostdagboken

Kostdagboken er din private slankedagbok. Når du har satt deg et slankemål, hjelper Kostdagboken deg med å holde styr på det daglige kaloriforbruket. I den personlige dagboken logger du det du har spist - og Kostdagboken regner ut kaloriforbruket både for den enkelte råvaren, måltidet, dagen og hele slankeperioden. Så enkelt er det!

Visste du?

På Kostdagboken følger du kaloriforbruket hele tiden. Her fører du dagbok over alle måltidene på en lettvint måte. Det krever bare et par klikk med musen - og du har styr på kaloriene.